tirsdag 8. mai 2012
En glitrende ostekake
Her har jeg fått tak i glitter laget av smør som smelter på tungen. Det pynter fint opp prinsessekaken med litt glitter på den hvite ostekaken. Perlene er mykere enn sølvperlene vi er vant til fra matvarebutikker. Her skal ingen tenner knekke. Kaken er av min favoritt oppskrift.
200 g. philadelfiaost lett,
1 pk. lettrømme,
1 pk. fløte,
150 g. smør,
1 pk. sitrongele med halv mengde vann
100 g. melis,
1 ts. vaniljesukker,
1 pk. degistive kjeks.
Kok opp 2,5 dl. vann til geleen, rør i geleen og la den avkjøle. Smelt 150 g. smør. Knus kjeksen i to matposer. Bland sammen smør og kjeks. (Kan ha litt kanel i bunnen hvis du liker det). Bland rømme og philadelfiaost i kjøkkenmaskin. Hell i fløten og melisen + vaniljesukker. Når geleen er avkjølt helles den i røren. Bland godt. Press kjeksen og smøret i bunn av en 24 cm. rundform. Hell over fyllet. La dette stå kjølig til dagen etter. Pynt gjerne som meg eller legg på noen friske bær, kiwi eller melkesjokoladehjerter. Alt fungerer til pynt. En nydelig kaloribombe som også er like god etter noen dager og den kan fryses.
Velbekommen.